Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czym się różni WT GF od WoT'a?

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

grafika WT GF ma duzo lepsza grafike

stylem rozgrywki WT GF to bardziej symulator a WOT to typowa zrecznosciowka

wersja WT GF to dopiero zamknieta beta a WoT to juz oficjalna wersja

860331433165800174608.png

Opublikowano

A można jakoś to pobrać?

Musisz mieć kod. Kosztuje chyba ze 400zł. Chyba, że trafisz na jakieś darmowe kody. Sam ostatnio się załapałem jak rozdawali.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

To bardziej symulacja (szczególnie na trybach historycznym i realistycznym), tu nie ma zamykającego się kółeczka od celownika, "strzałów za zero", paska HP, walka gąsienica w gąsienice zdarza się rzadko (a więc trochę więcej realizmu). Ale jeśli dobrze szło ci w Wocie i umiesz grać taktycznie, chować się etc., to na pewno się to przyda ;) Anyway, warto spróbować (oczywiście nie płać za dostęp do bety, pewnie jeszcze rozdadzą kody).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

"strzałów za zero"

Chodzi Ci o sytuację kiedy trafiasz, a pocisk rykoszetuje czy tam w ogóle nie zadaje obrażeń?

Takie sytuacje są.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Witam, jestem wociarzem, i czy te skille, które wyćwiczyłem w tej grze pomogą coś mi ugrać w War Thunder? Czy te gry są dosyć podobne?

Nie pomogą, gra się o wiele różni i jest pod każdym względem gorsza. Ma gorszą mechanikę, grywalność, grafikę i nie będę dalej wymieniał, bo ta gra nie jest tego warta. 

Ta gra nie jest warta pobierania, szkoda czasu.

Ta kupa rdzy ma lepszą grafikę od WoT'a? Beka... Przed wprowadzeniem HD lepszą grafę miał WoT... 

A można jakoś to pobrać?

Można, lecz nie warto.

Opublikowano

Wot przed wprowadzeniem 9.0 mial tylko troche gorsza grafike ale teraz jest przepasc na korzysc WT: GF

mechaniki nie bede ocenial bo jeszcze nie gralem ale z filmikow zapowiada sie ciekawie

Grales GF czy tylko jestes typowym funboyem wot i wszystko inne co nie jest wotem jest gownem?

tu cytak z forum WoTa o tym jak wygladaja teraz tam czolgi

obecna kolorystyka tego czołgu (9.0) daje wrażenie jakby ktoś na niego nasrał i rozprowadził to gówno równomiernie po całości :) Dzięki tej kupie jest mniej wyraźny na ekranie. Ale wszyscy zapewne docenią te przepiekne zmiany w grafice. Teraz ten czołg to kupa z eleganckim cieniem. Szkoda, że nie rozpowszechniła się technologi zapachowa do kompów domowych... to by było dopiero gówno.

Jak ktos zdobyl klucz do bety to jak najbardziej warto pobrac i zobaczyc czy ta gra przypadnie do gustu. Napewno bedzie to fajne urozmaicenie po monotonnych ostatnio czalgach wota.

Opublikowano

Chodzi Ci o sytuację kiedy trafiasz, a pocisk rykoszetuje czy tam w ogóle nie zadaje obrażeń?

Takie sytuacje są.

Nie chodzi o to. Gracze WoTa wiedzą. To ma dużo wspólnego z paskami HP - pocisk penetruje pancerz, ale ponieważ masz niszy tier i nie możesz od tak sobie go uszkodzić, to całe obrażenia bierze na siebie jeden mało znaczący moduł, albo w ogóle ich nie zadajesz. W WT są rykoszety i brak penetracji pancerza, ale nie tak często, w rozsądnych przypadkach. Praktycznie nie ma sytuacji, żeby pocisk nie zrobił absolutnie nic.

No i możesz rozwalić cięższego przeciwnika jednym, celnym strzałem...

@Juri. dziwię się, że taka osoba w ogóle ma moderatora. Chyba to zgłoszę. Twoim zadaniem nie jest okłamywanie graczy i obrzucanie błotem gier, które na to nie zasługują.

Lepsza grafika? Przepraszam bardzo, bez obrazy, ale czy ty jesteś ślepy? WoT wygląda paskudnie w porównaniu do GF, poza tym ma skopaną optymalizację.

Mechanika? Paski HP mówią same za siebie, zresztą spójrz np. na pracę zawieszenia w GF... To wczesna beta, a już bije kilkuletniego WoTa na głowę.

Grywalność jest nieporównywalnie lepsza dla osób znających się na realiach walk czołgami i ceniących symulację...

Poza tymi aspektami nie ma sensu porównywać obu tytułów, bo to zręcznościówka i zręcznościowy symulator. Nie widziałem, żeby kłócili się ze sobą fani Flatouta i rFactora.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

WT GF - dostajesz 50 strzałów - żyjesz jadąc LT
Jesteś HT? Zginiesz od dwóch... Ot realistyczność i lepsza mechanika...
WT GF wygląda paskudnie... Grałem, mam, wiem jak wygląda. Fajnie się prezentuje w garażu i na filmikach. W grze już średniawo mocno...
Mechanika: wspomniałem.
Dorzucę jeszczę: kątowanie - nie ma w tej grze czegoś takiego. Pocisk, jeżeli ma penetrację 100, a pancerz ma 99mm, to i tak wbije się niewiadomo jak byś nie kątował.

@Up
Co masz do pasków życia? Problem masz z nimi? To jest arkadówka, nie symulator.

Opublikowano

Przepraszam bardzo, bez obrazy, ale czy ty jesteś ślepy?

Nie jest ślepy tylko nigdy nie grał i tyle.

Ile mam Ci powtarzać: PRZESTAŃ OCENIAĆ GRĘ JAK NAWET NIE GRAŁEŚ JURI!!!

Wyjdzie zaraz więcej konkurencji do WoTa i będziesz siedział razem ze swoją ekipą jako jedyni przy WoCie nawet jak serwery padną.

Chyba, że ten jebany WG zacznie coś robić, ale to studio się już wypaliło. Każde studio się po dłuższym czasie wypala.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mała kłótnia sie zrobiła widzę ^^

Po wypowiedzi juriego, sądzę, że dla Niego nie ma lepszej gry niż wot. Hmm... Po oglądnięciu kilku gameplay z gf musze powiedzieć, że wot ma gorszą grafikę, o wiele. Może, jak zrobią te wszystkie modele HD w world of tanks (potrwa im to pewnie XX lat) to można coś porównać z GF (który będzie stał w miejscu oczywiście :D )..

kątowanie - nie ma w tej grze czegoś takiego. Pocisk, jeżeli ma penetrację 100, a pancerz ma 99mm, to i tak wbije się niewiadomo jak byś nie kątował.

Jak to? Jak hallack grał w GF tygrysem, kątował i były rykoszety :O

O GF za dużo się nie będę wypowiadał, bo w niego nie grałem... (a szkoda)

Może jak dostanę klucz, to przetestuje, bo po niektórych wypowiedziach narazie wynika, że ten, kto grał w wota, zostanie przy wocie, a ten kto grał w GF zostanie przy GF :)

Ale rzeczywiście, wot nie jest zabardzo symulatorem , jak czołg ma pasek życia (ale w końcu to tylko gra), co innego, jakby nie było pasków, tylko by można było TYLKO niszczyć jakieś tam części czołgu.

Opublikowano

Ale rzeczywiście, wot nie jest zabardzo symulatorem , jak czołg ma pasek życia (ale w końcu to tylko gra), co innego, jakby nie było pasków, tylko by można było TYLKO niszczyć jakieś tam części czołgu.

Był ten tryb testowany, lecz wyszło tragicznie. Czołgi strzelały w siebie po kilka minut i niszczyło się tylko kilka modułów. 

Jak koniecznie chcesz się pośmiać z tej "gry", to napisz na pw, oddam Ci 1 z kodów, które posiadam... Wtedy może zobaczysz przewagę wota nad tą podróbą.

Najlepiej zakończmy tą dyskusję WoT vs WT, bo to nie ma sensu. Szkoda nerwów. Niech każdy gra w to co chce, ale nie wyzywa WoT'a.

Edit:

Wyrazić własnego zdania nie można? Temat był czym różni się WT od WoTa, a nie co jest lepsze, bo to oczywiste, że WoT.

Opublikowano

Był ten tryb testowany, lecz wyszło tragicznie. Czołgi strzelały w siebie po kilka minut i niszczyło się tylko kilka modułów. 

Jak koniecznie chcesz się pośmiać z tej "gry", to napisz na pw, oddam Ci 1 z kodów, które posiadam... Wtedy może zobaczysz przewagę wota nad tą podróbą.

Najlepiej zakończmy tą dyskusję WoT vs WT, bo to nie ma sensu. Szkoda nerwów. Niech każdy gra w to co chce, ale nie wyzywa WoT'a.

O ile sie nie myle to miales juz nie zagladac.

I masz racje skoncz dyskutowac bo twoje posty sa zalozne i nie wnosza nic sensownego.

Opublikowano

Niech każdy gra w to co chce, ale nie wyzywa WoT'a.

Aha czyli WT GF można wyzywać? Taki człowiek jak ty ma moda dziwne nie nadajesz się.

Niby kiedy czołgi strzelały kilka minut i nikogo nie niszczyły? Chyba gramy w inną gre. WT GF jest po prostu epickie. Oczywiście to jest jeszcze zamknięta beta czyli bugi są, ale WoT'a bije na głowę. Praca zawieszenia, fizyka. Tutaj jak uszkodzą ci gąsienice to czuć, że jest uszkodzona. Tryb RB i FRB są najlepszymi trybami. Grałem w WoT'a i jego grafika i mechanika mi się nie podoba. Wargaming tworzy gry aby zarobić jak najwięcej. WOT to pay 2 win.

Opublikowano

Nie pomogą, gra się o wiele różni i jest pod każdym względem gorsza. Ma gorszą mechanikę, grywalność, grafikę i nie będę dalej wymieniał, bo ta gra nie jest tego warta. 

Ta gra nie jest warta pobierania, szkoda czasu.

Ta kupa rdzy ma lepszą grafikę od WoT'a? Beka... Przed wprowadzeniem HD lepszą grafę miał WoT... 

Niech każdy gra w to co chce, ale nie wyzywa WoT'a.

Zobacz kto wyzywa WoTa. Sam kurwa ciśniesz równo po WT i teraz jesteś herosem, który broni WoTa przed szturmami pogan od WT.

Pomyślmy... Może Kicław obraża?

To bardziej symulacja (szczególnie na trybach historycznym i realistycznym), tu nie ma zamykającego się kółeczka od celownika, "strzałów za zero", paska HP, walka gąsienica w gąsienice zdarza się rzadko (a więc trochę więcej realizmu). Ale jeśli dobrze szło ci w Wocie i umiesz grać taktycznie, chować się etc., to na pewno się to przyda ;) Anyway, warto spróbować (oczywiście nie płać za dostęp do bety, pewnie jeszcze rozdadzą kody).

Może Reiden?

Wot przed wprowadzeniem 9.0 mial tylko troche gorsza grafike ale teraz jest przepasc na korzysc WT: GF

mechaniki nie bede ocenial bo jeszcze nie gralem ale z filmikow zapowiada sie ciekawie

Grales GF czy tylko jestes typowym funboyem wot i wszystko inne co nie jest wotem jest gownem?

tu cytak z forum WoTa o tym jak wygladaja teraz tam czolgi

Jak ktos zdobyl klucz do bety to jak najbardziej warto pobrac i zobaczyc czy ta gra przypadnie do gustu. Napewno bedzie to fajne urozmaicenie po monotonnych ostatnio czalgach wota.

Tak cisną po wocie, że ja pierdolę...

Najlepiej zakończmy tą dyskusję WoT vs WT, bo to nie ma sensu. Szkoda nerwów.

Ktoś poprosił o argumenty, a Ty już uciekasz? Tak samo jak w temacie z kodami do WT. Zaczął ktoś podawać argumenty i już "zamykamy".

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Myślę, że ten temat nie jest przeznaczony do kłótni. Panowie, jeśli chcecie luźno pogadać to na PW bądź na jakimś komunikatorze, nie róbcie z tego tematu śmietnika.

@down

Spuście z tonu.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Myślę, że ten temat nie jest przeznaczony do kłótni. Panowie, jeśli chcecie luźno pogadać to na PW bądź na jakimś komunikatorze, nie róbcie z tego tematu śmietnika.

Jaka kłótnia? To jest spokojna dyskusja o grach komputerowych. Od tego jest to forum.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Juri jest jak typowe dziecko metina czy minecrafta. "Minecraft jest najlepszom grom a ty spiepszaj śmieciu gupi bo ci mame zgwałcom!!!! twoja gra ssie i masz się odpiepszyć od majnkrafta!!1111oneone Nie masz prawa jej wyzywać śmieciu!!11"

Opublikowano

WT GF - dostajesz 50 strzałów - żyjesz jadąc LT

Jesteś HT? Zginiesz od dwóch... Ot realistyczność i lepsza mechanika...

WT GF wygląda paskudnie... Grałem, mam, wiem jak wygląda. Fajnie się prezentuje w garażu i na filmikach. W grze już średniawo mocno...

Mechanika: wspomniałem.

Dorzucę jeszczę: kątowanie - nie ma w tej grze czegoś takiego. Pocisk, jeżeli ma penetrację 100, a pancerz ma 99mm, to i tak wbije się niewiadomo jak byś nie kątował.

@Up

Co masz do pasków życia? Problem masz z nimi? To jest arkadówka, nie symulator.

To jest WT i zeby wyeliminowac czolg z gry musisz mu rozwali odpowiednie moduly np dzialo a nie jak w wocie strzelic 5 razy w miejsce w ktorym nie ma nic istotnego

Najwidoczniej zle katowales

to co sprawdza sie w WoT nie musi sie sprawdzac w WT:GF

Opublikowano

Po wypowiedzi juriego, sądzę, że dla Niego nie ma lepszej gry niż wot. Hmm... Po oglądnięciu kilku gameplay z gf musze powiedzieć, że wot ma gorszą grafikę, o wiele. Może, jak zrobią te wszystkie modele HD w world of tanks (potrwa im to pewnie XX lat) to można coś porównać z GF (który będzie stał w miejscu oczywiście :D )..

Może jak dostanę klucz, to przetestuje, bo po niektórych wypowiedziach narazie wynika, że ten, kto grał w wota, zostanie przy wocie, a ten kto grał w GF zostanie przy GF :)

Tigerem... II. Właśnie w tym problem.

Swoim KW-1 ZiS-5 nie byłem w stanie nic odbić, nawet jak ustawiłem się pod chorym kątem. To jest podejrzane.

To jest WT i zeby wyeliminowac czolg z gry musisz mu rozwali odpowiednie moduly np dzialo a nie jak w wocie strzelic 5 razy w miejsce w ktorym nie ma nic istotnego

Najwidoczniej zle katowales

to co sprawdza sie w WoT nie musi sie sprawdzac w WT:GF

He...He...He...

Kątowanie jest najbardziej w świecie realistyczną rzeczą. Do tego w Wocie jest mocno osłabione względem rzeczywistości...

Opublikowano

Zobacz geniusz co do niego strzelało i z jakiej odległości.

Tutaj jak uszkodzą ci gąsienice to czuć, że jest uszkodzona.       WOT to pay 2 win.

Jak ci zrzucą gąske to ci z fotela wyrzuca ? czy co ...

Gdzie wot jest pay to win ? przedstaw mi to bo ja jakoś tego nie widze .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Jak ci zrzucą gąske to ci z fotela wyrzuca ? czy co ...

Czołg zachowuje się jakby stracił gąsienice, a nie dziwnie równo i szybko staje.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...